Här uppdaterar vi med pressreleaser.

Klicka på länken för pdf-format (öppnas i nytt fönster).

 


 

20140906

Hockeyfesten är tillbaka!

Förra årets succé i form av ”Hockeyfesten” som arrangerades i Halmstad Arena är tillbaka i höst. Över 3600 halmstadbor samlades i Halmstad Arena den 13 september förra året för att jubla fram Hammers till en 9-2 seger mot Borås. Det pratades i korridorerna om ”gamla Hammers” och publiken var i extas. Därför är det en självklarhet att företagarna i kommunen även i år går ihop och bjuder invånarna på samma fantastiska upplevelse.

–  Det var en otrolig stämning i hallen, vittnar Ted Jokiniemi om, till vardags forward i Hammers. Att få spela med en sådan fantastisk publik i ryggen är få förunnat och något jag kommer bära med mig hela livet fortsätter han.

Förutom en riktigt rolig och sevärd match mot Borås så bjöds det på tilltugg, ansiktsmålning, trolleri och inte minst ett hundratal goodiebags, något som även står på schemat i år. En mycket uppskattad minimässa arrangerades på plats utanför hallen, vilken kommer utvidgas i år med ännu fler utställare.

– Ja, det var riktigt lyckat och ett sätt att sätta Hammers på kartan igen, berättar Roger Krook, ordförande i HH. I flera månader efteråt talades det om evenemanget vilket är väldigt roligt. Vi hoppas att minst lika många tar sig till arenan i år igen!

”- Riktigt kul för killarna att få ta chansen att visa vad de kan inför en sådan storpublik. Det var en fantastisk stämning som påminde om den gamla Hammerstiden, säger tränare Niklas Söderström.”

Evenemanget är helt kostnadsfritt och går av stapeln den 10:e oktober kl 17.00. För motståndet står Olofström.

GS_FOTOPAULBAUMANN

Ladda ner pressrelease som pdf – klicka här. 

Ladda ner pressmaterial – klicka här.


 

20140807

”Vi vill få in fler tjejer i hockeyn”

Förra sommaren startades det ett damlag i Halmstad. Ett damlag i hockey närmare bestämt. Damhockeyn har de senaste åren fått mer och mer uppmärksamhet och nu i dagarna har vi kunnat läsa om IK Guts (herrlag, div 3) värvning av Jennifer Wakefield, OS-stjärnan från Kanada. Bara en sådan sak! Och med Maria Rooths tjejhockeyläger färskt i minnet fattade styrelsen i Halmstad Hockey ett glädjande beslut under måndagens styrelsemöte. Damlaget från tidigare Sannarps Hockey tillhör numer Halmstad ”Hammers” hockey.

Damlaget startades upp förra sommaren, 2013, på initiativ av Katarina Svensson, målvakt. Tränarrollen tillhör Per Törnqvist och Patrik Abrahamsson. Då var det många tjejer som var intresserade av att börja spela hockey och idag, ett år senare, har laget 20 stycken spelare med mixad erfarenhet.

– Att spela under Hammers flagg ger oss mycket bättre förutsättningar som lag, de rutinerade tjejerna kan få möjlighet att träna med killarna och utvecklas bättre. Tjejerna som redan spelar i Hammers kan i sin tur få förebilder i oss damer och även få möjlighet att komma och träna med oss när de blir tillräckligt gamla. Det skapar bättre förutsättningar för tjejer att börja spela hockey, säger Katarina Svensson.

Hammers är en stor förening med över 450 medlemmar och nu får föreningen möjlighet att växa ännu mer. Många syskon kan träna tillsammans, både pojkar och flickor.

–  Målet är att få fler tjejer att spela hockey, säger Katarina Svensson. Det finns säkert många syskon till killar som spelar hockey som vill prova på men inte vill träna med killar. Nu finns den möjligheten och vi välkomnar givetvis alla tjejer som är sugna, fortsätter hon.

Damerna genomförde serien div 2, dam, förra säsongen och har utvecklats otroligt mycket under året. I år kommer de fortsatt att spela i div 2. Första matchen är inte spikad ännu, men håll utkik på Hammers hemsida för mer information.

Kontaktperson, kompletterande frågor:

Katarina Svensson

Tel: 0723636140

Mail: katarinasvensson_92@hotmail.com

Ordförande Halmstad Hockey, kompletterande frågor:

Roger Krook

Tel: 0708-82 18 94

Mail: rokrook@hotmail.com

 Ladda ner pressrelease i pdf – klicka här.